Roaming pe telefonul mobil

 

Serviciul de Roaming în Spațiul Economic European (SEE)

Începând cu 15 iunie 2017, toți clienții Vodafone care au abonamente deschise la roaming pot utiliza automat, în țările SEE (Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein și Norvegia) beneficiile naționale (minute/SMS-uri naționale, MB internet pe mobil), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă.

Apelurile primite în roaming, în țările SEE sunt gratuite. După consumarea beneficiilor incluse în abonamente se aplică tarifele naționale.

Serviciul de roaming în țările SEE este compatibil doar cu anumite oferte sau abonamente, conform portofoliului comercial. Abonamentele care au doar acces național nu sunt compatibile cu serviciul de roaming; dacă ai un abonament doar cu acces național poți alege oricând un abonament cu acces la serviciul de roaming în țările SEE. Beneficiile de roaming incluse în anumite abonamente din vechile portofolii se vor consuma în continuare în țările eligibile, inclusiv în SEE, după consumarea beneficiilor naționale.


Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor de roaming în SEE

În situaţia unei utilizări excesive, abuzive sau anormale a Serviciului de roaming în SEE, conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, Vodafone are dreptul să aplice următoarele tarife (Euro cu TVA): 0,038€ /minut apel efectuat către statele din SEE, 0,0108€ /minut apel primit, 0,0119€ /SMS, 0,0071€ /MB.

Beneficiile de internet pe mobil incluse în abonamentul naţional (inclusiv extraopțiuni, bonusuri sau alte beneficii) sunt limitate pentru consumul în Roaming în SEE în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul nr. 2016/2286.  Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul total al abonamentului (incluzând orice Extraopțiuni tarifate)  
7,14

Volumul de date disponibil în roaming se calculează în baza valorii abonamentului lunar și a extraopțiunilor de internet mobil plătite în luna respectivă.

 Pentru a afla valoarea volumului de date disponibil în roaming, introdu în câmpul de mai jos prețul total plătit, format din valoarea abonamentul tău actual și extraopțiunile de internet plătite.

 
 

Pentru mai multe detalii  privind volumul de date disponibil în roaming, intră în contul tău, în aplicația My Vodafone.

După depășirea limitei, conform regulamentului UE, se aplică/adaugă un tarif de 0,0071€ (cu TVA)/MB.

 •  
  Alege ţara în care vrei să călătoreşti
   

  Roaming Extins

  Cu opţiunea Roaming Extins primeşti lunar beneficii incluse în Roaming.


  Roaming Extins 15 € - valabilitate o lună

  • 20 minute pentru apelurile efectuate
  • 20 minute pentru apelurile primite
  • 20 SMS-uri trimise
  • tariful de 0,24 €/MB pentru traficul de internet pe mobil

  Primeşti lunar beneficii incluse în Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia, China, Israel, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Ucraina, Canada şi Monaco


  Minutele/SMS-urile incluse se pot utiliza către orice ţară atunci când te afli într-una din cele 11 ţări.

  După ce depăşeşti minutele/SMS-urile incluse eşti taxat conform tarifelor:

  • 0,50€/ minut efectuat sau primit
  • 0,20€/SMS trimis

  Activează oferta la *100# sau din contul tău MyVodafone.

  Opţiunea se reînnoieşte lunar. Pentru a putea utiliza opţiunea Roaming Extins trebuie să te asiguri că ai serviciul Roaming activat. Activează serviciul de Roaming cu cel puţin o zi înainte de a pleca din ţară.
   

  Vodafone Roaming pe Zi

  Cu oferta promoţională Vodafone Roaming pe Zi beneficiezi în străinătate de un pachet special de minute sau SMS-uri naționale și Internet pe mobil cu 2,96€/zi dacă pleci în Elveția, Albania sau Turcia și cu 9,91€/zi dacă mergi într-o țară din Zona Extinsă.

  Tariful unic la depășirea beneficiilor de Roaming este 0,05€ pe minut / SMS / MB.

  Minutele de roaming sunt disponibile în străinatate pentru apeluri în țara vizitată și către România, efectuate din rețeaua Vodafone sau din rețelele partenere.

  Pentru a putea utiliza opțiunea Roaming pe Zi trebuie să te asiguri că ai serviciul Roaming activat. Activează serviciul de Roaming cu cel puţin o zi înainte de a pleca din ţară. Nu plăteşti nicio taxă suplimentară cât timp eşti în România.

  Activează oferta din contul tău MyVodafone sau la *100#.

  Beneficii valabile atunci când călătorești în străinătate:

  • Dacă suni local (în țara vizitată) sau către România, pentru abonamentele RED fără beneficii de Roaming incluse: 500 minute/SMS-uri și 500 MB pe lună. Pentru alte abonamente (non-RED): consumi din minutele/SMS-urile naționale și din traficul de Internet pe mobil național. La depășirea beneficiilor incluse în pachet, ai tarif unic de 0,05€ pe minut / SMS / MB.
  • Dacă suni internațional, se aplică tariful național standard/minut către destinația internațională apelată.
  • Pentru apelurile primite în roaming primele 30 de minute/zi nu se tarifează. După depășirea acestor minute vei fi taxat cu 0,05€/minut.

  Opțiunea Roaming pe Zi nu presupune plata unui abonament lunar. Plătești taxa zilnică la primul apel primit/inițiat, la primul SMS inițiat sau la efectuarea de trafic pe Internet mobil într-o țară unde este disponibilă opțiunea Vodafone Roaming pe zi; taxa este valabilă până la ora 24:00, ora României.

 • Alege ţara în care vrei să călătoreşti
   
   

Detalierea țărilor din Zona Principală și din Zona Extinsă.


Metode de activare

Poți activa ofertele oricând, iar taxa o plătești la primul eveniment în roaming (apel primit sau efectuat, SMS trimis sau sesiune de date).

Asistenţă