Înapoi

S – T


SAR - Factor specific de absorbţie ce indică cantitatea de energie a undelor radio emise de un radio transmiţător şi la care este expus corpul uman. Limita maximă admisă SAR este de 2.0 watt/kg.

SIM - Factor specific de absorbţie ce indică cantitatea de energie a undelor radio emise de un radio transmiţător şi la care este expus corpul uman. Limita maximă admisă SAR este de 2.0 watt/kg.

SMS - Factor specific de absorbţie ce indică cantitatea de energie a undelor radio emise de un radio transmiţător şi la care este expus corpul uman. Limita maximă admisă SAR este de 2.0 watt/kg.

SMTP - Acronim pentru Simple Mail Transfer Protocol - Protocol Simplu de Trimitere a Mesajelor Electronice, unul dintre protocoalele standard de trimitere a e-mail-urilor prin intermediul Internetului.

Stand-by time - Volumul de timp pentru care o baterie de telefon încărcată complet poate susține funcționarea telefonului, fără a iniţia sau a primi vreun apel.

Tastatura QWERTY - O versiune în miniatură a tastaturii PC adaptată telefoanelor mobile, care alocă o tastă pentru fiecare literă.

Timp de convorbire - Volumul de timp pentru care o baterie de telefon încărcată complet poate să susţină o convorbire continuă.

Tri band - Telefoane mobile care pot să funcţioneze pe trei frecvenţe GSM diferite (GSM900, GSM1800 şi GSM1900).

T9 - Tehnologie de predicţie a textului introdus prin intermediul tastaturii telefonului mobil. Scopul acestei tehnologii este să ofere utilizatorilor de telefoane mobile posibilitatea de a scrie mult mai rapid orice text prin intermediul tastaturilor simplificate, specifice telefoanelor mobile