Înapoi

0 – E


2G - A doua generaţie de reţele celulare ce utilizează semnal radio în format digital.

2.5G - Varianta îmbunătăţită a reţelelor 2G ce permite transferuri de date la viteze superioare (GPRS).

3G - A treia generaţie de reţele pentru telefonia mobilă ce oferă viteză crescută pentru transferul de date şi permite operatorilor să asigure o mai mare diversitate de servicii (apeluri video, internet mobil etc).

3G Broadband - Varianta îmbunătăţită a reţelelor 3G ce utilizează protocolul de comunicare HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) pentru a asigura viteze mari de transfer de date - între 1.8 şi 14.4 Mpbs/ secundă.

Apel deviat - Posibilitatea de a redirecţiona apelurile primite către alte numere de telefon sau către căsuţa vocală în funcţie de anumite situaţii predefinite: când telefonul este închis, ocupat sau nu se află în aria de acoperire sau atunci când apelul este respins.

Apel în aşteptare - Serviciul care permite utilizatorilor de telefonie mobila să primească un al doilea apel în timp ce se află deja într-o convorbire telefonică.

Apel restricţionat - Posibilitatea de a împiedica iniţierea sau primirea unor apeluri telefonice.

Apel video - Comunicare între doi interlocutori ce utilizează telefoane mobile 3G care au încorporate camere video. Spre deosebire de apelurile de voce, cei doi interlocutori comunică şi video.

APN - Acronim pentru Access Point Name ce defineşte un set de setări care permit realizarea unei conexiuni.

Bluetooth - O tehnologie de comunicaţie fără fir care utilizează unde radio pe distanţe mici. Foarte multe echipamente precum telefoanele mobile sau computerele sunt dotate cu un astfel de port asigurând o metodă sigură şi rapidă de transfer a datelor.

DECT - O tehnologie de comunicaţie fără fir care utilizează unde radio pe distanţe mici. Foarte multe echipamente precum telefoanele mobile sau computerele sunt dotate cu un astfel de port asigurând o metodă sigură şi rapidă de transfer a datelor.

DTMF - Metodă de trimitere a unor tonuri pe mai multe frecvenţe prin intermediul unei reţele telefonice. Cu ajutorul acestor tonuri se pot accesa diferite servicii cum ar fi IVR-ul (x222).

Dual Band - Capacitatea unui terminal mobil de a se conecta şi folosi alternativ două benzi de telefonie mobilă (GSM1800, GSM1900).

Extraopţiune - Abonament adiţional celui existent care oferă beneficii în plus faţă de abonamentul de bază pentru o taxă fixă lunară.